2018-09-28 08:30:08• hírek • Szatmár.ro

Kiváló eredmények a „Hang és kép - Foto 2018” versenyen

A budapesti Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, röviden a TEGYESZ, augusztus 31. és szeptember  5. között rendezte meg a „Hang és kép - Foto 2018” versenyt.

Ezen a nem minden napi megmérettetésen olyan tehetséges gyermekek vettek részt, akik 18 budapesti gyermekvédelmi szakszolgálati körzet szarnyai alól és 3 külföldi gyermekvédelmi szakszolgálati körzetből nyújtottak be pályaműveiket. Ebből a 100 beküldött pályaműből összesen 38 projektet, fényképmontázst és aláfestő zene kompzíciót,  választott ki a zsűri. A kompzíciók közül tízet díjaztak a bírák. A versenyt két korcsoportban hirdették meg, 18 év alattiak és felnőtt korúak is benevezhettek.

 

A zsűriben Haris László, a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja is részt vett. Az értékelés során a kép és a hang harmóniáját,  a kompozíció egységét, a mondanivaló kifejező erejét és az alkotás eszmei értékét vették számba.

 

A szatmárnémeti indulók igazán kiamagasló eredmény értek el a nemzetközi versenyen. A zsűri különdíját Balázs Pamela nyerte az „Andre Rieu – Silence” című alkotásával.

 

A 18 év alattiak kategóriában a budapesti kiállításon a következő szatmárnémeti gyerekek műveit tekintheti meg a közönség október 4. és 25. között:

 

Különdíj:

Balázs Pamela: „Andre Rieu – Silence”

 

Első hely:

Lingurar Călin: „Pessimist – Another Day In Mania”

 

13. hely:

Raita Jazmina: „James Arthur – Impossible”

 

21. hely:

Santa Florica: "Gheorghe Zamfir – Einsamer Hirte"

 

22. hely:

Vadasz David: „Bucovina – Spune tu,vânt”

 

A helyi résztvevőket a versenyre a DGASPC specialistái készítették fel. A pályaművekből kiállítást szerveznek Szatmárnémetiben is.

 

Balázs Pamela: „Andre Rieu – Silence”

 

Raita Jazmina: „James Arthur – Impossible”

 

Vadasz David: „Bucovina – Spune tu,vânt”

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: